ANKARA / YENİMAHALLE - Emin Sağlamer İlkokulu

Tarihçe

Emin Sağlamer ÖdülOkulumuz 2004–2005 Eğitim–Öğretim yılında MillÎ Eğitim Bakanlığı tarafından "Öğrenci Merkezli Eğitim Uygulama Modeli Okulu" olarak açılmıştır. Söz konusu modelin, Ankara İli Yenimahalle İlçesi Demetevler semtinde bulunan Emin Sağlamer İlköğretim Okulu’nda tüm sınıf düzeyleri ve tüm disiplin alanlarında (derslerde) bir bütün olarak uygulanmasına ilişkin şartları düzenleyen protokol, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, EARGED ve Ankara Valiliği Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanmıştır.

Hedef kitle, protokol gereği Emin Sağlamer İlköğretim Okulu ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenmiş ve projenin yürütülmesine başlanmıştır. Okulumuz eğitime destek kampanyası çerçevesinde hayırseverimiz Emin SAĞLAMER tarafından tamamlanmış ve adı okulumuza verilmiştir.

Fen ve Teknoloji Laboratuarımız, Teknoloji ve Tasarım Atölyemiz, Okul Kütüphanemiz ise Hayırseverlerimizden Öğretmen Nuran AYDIN tarafından merhum babası Mehmet AYDIN adına yaptırılmıştır.

2004-2005 Eğitim-Öğretim yılında yeni ilköğretim programlarının Pilotlama çalışmalarına "Pilot Okul" olarak katılmıştır. 2007–2008 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ikili öğretime geçerek eğitime devam etmektedir.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 4+4+4 kapsamında ilkokula dönüştürülen okulumuz Emin Sağlamer İlkokulu olmuştur. 2014-2015 eğitim öğretim yılında bünyesindeki ortaokul öğrencileri branş öğretmenleri ile birlikte eşleştiği Yenimahalle İmam Hatip Ortaokuluna gitmiş, Yenimahalle İmam Hatip ortaokulundan da 4. sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri ile birlikte okulumuza gelerek, okulumuz tamamen ilkokul olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yayın: 30.11.2012 - Güncelleme: 14.11.2014 11:00 - Görüntülenme: 2525